Nazaj na:  

 

Lenovo računalniki – še boljši z umetno inteligenco

To, kako močno bo umetna inteligenca preoblikovala naša življenja – domača in poslovna – ta hip še slutimo ne. Največji proizvajalec računalnikov na svetu, Lenovo, nanjo veliko stavi, vsaj če gre soditi po predstavitvah novih izdelkov. Teh je bilo na nedavnem sejmu CES 2024 v Las Vegasu več kot 40, skupni imenovalec vseh računalniških novosti pa je prav umetna inteligenca. Pri tem Lenovo ubira drugačno pot od sledilcev, saj je razvil namenske procesorje za umetno inteligenco, poimenovane Lenovo LA3 AI, katerih naloga je, da še pospešijo vsako nalogo, ki zahteva izvajanje algoritmov umetne inteligence. To v praksi pomeni, da delovna opravila uporabniki postorijo bistveno hitreje, v izjemnih primerih pa se jim celo zdi, kot da bi jim računalnik bral misli – vgrajeni algoritmi se namreč tudi učijo uporabnikovih navad in preferenc … Takšna inteligentna računalniška prihodnost je bližje, kot si mislite – v ZDA predstavljeni novinci bodo v Sloveniji naprodaj že aprila ali maja. Spoznajmo največje adute sodobnih poslovnih uporabnikov.

Hibridni računalnik, ki omogoča vse

 

Novi hibridni računalnik Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid lahko brez težav prehaja iz prenosnega računalnika v tablični računalnik in nazaj. Rešitev sestavljata dve napravi, osnovni sistem je prenosni računalnik z Microsoft Windows in hkrati tablični računalnik, vendar ju lahko uporabljate ločeno kot dve napravi ali pa delujeta skupaj kot prenosni računalnik, zato lahko uporabniki zlahka preklapljajo med operacijskim sistemom Windows 11 in okoljem Android. ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station se lahko uporablja samostojno, če je povezan z zunanjim zaslonom, ali kot hibridna tablica ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab, ki jo je mogoče ločiti in uporabljati samostojno. Ta naprava, namenjena ustvarjalcem medijskih vsebin, oblikovalcem, logistom, finančnim analitikom ali vsem uporabnikom, ki bi jim dvojna funkcionalnost lahko koristila, lahko opravi praktično vsako nalogo v različnih okoljih.

 

Odlične strojne in programske gene ima tudi vsa prenovljena, že 5. generacija poslovnih prenosnikov Lenovo ThinkBook, ki ohranja svoje druge adute: eleganco in neverjetne zmogljivosti ter napredne funkcije. Hitrejši procesorji, razkošno odmerjene količine pomnilnika in prostorni pogoni SSD so »privzeti«, piko na i pa postavljajo vrhunski zasloni, osvetljene in udobne tipkovnice ter razkošne in praktične drsne ploščice. Prenovljeni hladilni sistem pa pri praktično vseh modelih dokazuje, da je mogoče delati hladno in tiho hkrati.

 

Inteligenten in eleganten prenosnik za vrhunsko delo

 

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 pa je prenosnik, ki združuje najboljše zmogljivosti, dizajn in inteligenco. Je ultra tanek, ultra lahek in izjemno zmogljiv, saj tehta le kilogram in je debel zgolj 12,9 mm. Vgrajeno ima baterijo zmogljivosti 74 WHr, najzmogljivejšo v 13-palčnem prenosniku, ki lahko zagotavlja do 21 ur predvajanja videa, do 11,4 ure brskanja po spletu ali do 8,2 ure konferenčnih klicev. Pokrov zaslona vsebuje prvo tehnologijo nerjavečega magnezija na svetu, odpornega proti koroziji. 13,5-palčni zaslon z razmerjem stranic 3 : 2 dosega izjemno 97-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, tipkovnica sega od roba do roba, vgrajena je tudi velika 120-mm drsna ploščica za boljšo uporabniško izkušnjo. Zaslon tudi prilagodi hitrost osveževanja in svetilnost glede na pozornost in prisotnost uporabnika, kar zmanjšuje porabo energije.

 

Da bi bilo delo še pametnejše, ima prenosni računalnik funkcije AI PC, vključno z vgrajeno tipko Copilot, ki olajša dostop do vsakodnevnega pomočnika Copilot v sistemu Windows 11. Ta deluje v številnih aplikacijah, ohranja uporabnike v toku dela z zagotavljanjem ustreznih odgovorov, hitrim zagonom procesa pisanja in še več. ThinkBook 13x Gen 4, ki ga poganja procesor Intel Core Ultra, ki vključuje namenski NPE, zagotavlja zmogljivosti računalnika z umetno inteligenco, ki optimizirajo uporabnikovo kamero, zvok in funkcije sodelovanja v podprtih aplikacijah, kot je Microsoft Studio Effects, ter pomagajo narediti spletna srečanja bolj privlačna in poglobljena. Uporabniki bodo še dodatno izkoristili zmogljivosti umetne inteligence v širokem naboru aplikacij pri produktivnosti v pisarni, ustvarjanju digitalnih vsebin in še več. Poleg tega integrirani čip Lenovo LA3 AI uporablja programski algoritem strojnega učenja za optimalno nastavitev sistemskih parametrov za zmogljivo delovanje in dolgo avtonomijo baterije.

 

Nove možnosti z namiznimi računalniki ThinkCentre

 

Seveda v Lenovu niso pozabili na vse, ki pri delu prisegajo na namizne računalnike. Tako tiste velike ali manjše, celo najmanjše. ThinkCentre neo Ultra je prvi ultra-majhen namizni računalnik Lenovo z zmogljivostmi umetne inteligence in pozdravlja novo dobo računalništva, kjer se CPE, neodvisni NPE in GPE medsebojno dopolnjujejo, sodelujejo in krepijo. Procesorji, pripravljeni na spopadanje z novo prihodnostjo računalništva z umetno inteligenco, zagotavljajo optimalne zmogljivosti z maksimiziranjem virov in dodeljevanjem nalog pravim programom.

 

ThinkCentre neo Ultra je zasnovan za mala in srednje velika podjetja, ki želijo izkoristiti zmogljivosti umetne inteligence brez velikih naložb ali opreme, in dokazuje, da je manj lahko več. Namizni računalnik s prostornino ohišja 3,6 litra maksimalno izkorišča notranji prostor, v njem pa so vgrajeni procesor Intel Core i9 na platformi Intel vPro® Enterprise, grafična kartica NVIDIA® GeForce RTX™ 4060, NPE, ki jo je mogoče enostavno nadgraditi, do 64 GB pomnilnika DDR5 in še več. Da bi namizni računalnik ostal hladen tudi pod najhujšimi obremenitvami, ima izjemno majhen namizni računalnik hladilno zasnovo iz treh ventilatorjev, ki hladen zrak črpajo z vrha in ga oddajajo s spodnje strani.

 

Bi raje računalnik tipa vse-v-enem? Ni problema. Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 in ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5 ponujata produktivnost in sodelovanje v elegantni napravi za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo celovito računalniško rešitev. 27- in 24-palčna računalnika tipa vse-v-enem (AIO), ki imata nov vitek videz, poganjata procesor Intel Core do modela i7 in do 32 GB pomnilnika DDR5, zaslon s frekvenco osveževanja 100 Hz pa dosega 99 % pokritost barvne lestvice sRGB in premore certifikat TÜV Rheinland. Oba računalnika AIO sta prva tovrstna računalnika v vstopne segmentu, ki sta na voljo z opcijskim stojalom za brezžično polnjenje, ki skrbi da so naprave stalno napolnjene. Za lažje sodelovanje sta računalnika opremljena s funkcijo Display Sharing, ki ju spremeni v monitor, ko je prenosnik priključen prek vmesnika HDMI, in Lenovo Smart Storage, ki svojo notranjo shrambo uporablja kot zasebni oblak, kar uporabnikom omogoča dostop, urejanje in deljenje datotek kadarkoli in kjerkoli. Oba računalnika sta idealna izbira za podjetja, ki želijo čim bolj izkoristiti prostor in povečati produktivnost, ter sta šepetajoče tiha.

 

Osebni digitalni pomočnik

 

Lenovo je že na lanski tehnološki konferenci Tech World predstavil osebnega pomočnika z umetno inteligenco za osebne računalnike kot del svoje vizije UI za vse. Pod okriljem rešitve Lenovo AI Now pa podjetje nadaljuje razvoj osebne rešitve z UI, ki je zasnovana tako, da omogoča interakcijo končnega uporabnika na tipkovnici in prek naravnega jezika. Osebni pomočnik Lenovo AI Now, začasno poimenovan Lenovo AI Now Personal Assistant, zagotavlja prilagojene interaktivne izkušnje, ki temeljijo na uporabnikovi lastni bazi znanja v napravi. Pomočnik bo racionaliziral delovne procese in izboljšal sodelovanje na bolj oseben in poglobljen način. Uporabniki bodo lahko z uporabo govora preverjali in spreminjali običajne nastavitve, kot sta osvetlitev zaslona ali zmogljivosti, iskali in povzemali e-pošto in dokumente, ustvarjali vabila na sestanke ter med videokonferenco združevali sliko kamere v živo in avatarje. Osebni asistent Lenovo AI Now bo začel delovati v prvi polovici letošnjega leta, sprva na Kitajskem.

 

Pokazali tudi koncept prenosnika prihodnosti

 

Veliko pogledov obiskovalcev je na sejmu CES prejel tudi Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE. Gre za revolucionaren in inovativen konceptni prenosnik, ki se ponaša z zmogljivostmi, prefinjenim videzom in je vodilni v trendu inteligentne barvne personalizacije pokrova zaslona. S pomočjo Lenovovih strojnih in programskih algoritemskih rešitev ter z uporabo tehnologije e-črnila E Ink Prism™ lahko uporabnik prilagodi videz pokrova v različnih vzorcih in tako ustvari edinstven videz prenosnika. Ta koncept podpira do tisoč različnih slik, kar uporabnikom omogoča, da izrazijo svojo osebnost in ustvarjalnost. Z izjemno nizkoenergijsko tehnologijo e-črnila in zasnovo prenosnika spreminjanje barve pokrova zaslona ne vpliva na avtonomijo baterije – tudi ko je računalnik izklopljen, se lahko videz zgornjega pokrova še naprej spreminja. Tako bo prenosnik prihodnosti preprosto še bolj vaš – če bo Lenovo.

 

www.lenovo.si

 

NAZAJ NA:  Actual I.T. Novice     |     Unistar novice     |     Astec novice     |     Itelis novice

Lenovo računalniki – še boljši z umetno inteligenco

To, kako močno bo umetna inteligenca preoblikovala naša življenja – domača in poslovna – ta hip še slutimo ne. Največji proizvajalec računalnikov na svetu, Lenovo, nanjo veliko stavi, vsaj če gre soditi po predstavitvah novih izdelkov. Teh je bilo na nedavnem sejmu CES 2024 v Las Vegasu več kot 40, skupni imenovalec vseh računalniških novosti pa je prav umetna inteligenca. Pri tem Lenovo ubira drugačno pot od sledilcev, saj je razvil namenske procesorje za umetno inteligenco, poimenovane Lenovo LA3 AI, katerih naloga je, da še pospešijo vsako nalogo, ki zahteva izvajanje algoritmov umetne inteligence. To v praksi pomeni, da delovna opravila uporabniki postorijo bistveno hitreje, v izjemnih primerih pa se jim celo zdi, kot da bi jim računalnik bral misli – vgrajeni algoritmi se namreč tudi učijo uporabnikovih navad in preferenc … Takšna inteligentna računalniška prihodnost je bližje, kot si mislite – v ZDA predstavljeni novinci bodo v Sloveniji naprodaj že aprila ali maja. Spoznajmo največje adute sodobnih poslovnih uporabnikov.

Hibridni računalnik, ki omogoča vse

 

Novi hibridni računalnik Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid lahko brez težav prehaja iz prenosnega računalnika v tablični računalnik in nazaj. Rešitev sestavljata dve napravi, osnovni sistem je prenosni računalnik z Microsoft Windows in hkrati tablični računalnik, vendar ju lahko uporabljate ločeno kot dve napravi ali pa delujeta skupaj kot prenosni računalnik, zato lahko uporabniki zlahka preklapljajo med operacijskim sistemom Windows 11 in okoljem Android. ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station se lahko uporablja samostojno, če je povezan z zunanjim zaslonom, ali kot hibridna tablica ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab, ki jo je mogoče ločiti in uporabljati samostojno. Ta naprava, namenjena ustvarjalcem medijskih vsebin, oblikovalcem, logistom, finančnim analitikom ali vsem uporabnikom, ki bi jim dvojna funkcionalnost lahko koristila, lahko opravi praktično vsako nalogo v različnih okoljih.

 

Odlične strojne in programske gene ima tudi vsa prenovljena, že 5. generacija poslovnih prenosnikov Lenovo ThinkBook, ki ohranja svoje druge adute: eleganco in neverjetne zmogljivosti ter napredne funkcije. Hitrejši procesorji, razkošno odmerjene količine pomnilnika in prostorni pogoni SSD so »privzeti«, piko na i pa postavljajo vrhunski zasloni, osvetljene in udobne tipkovnice ter razkošne in praktične drsne ploščice. Prenovljeni hladilni sistem pa pri praktično vseh modelih dokazuje, da je mogoče delati hladno in tiho hkrati.

 

Inteligenten in eleganten prenosnik za vrhunsko delo

 

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 pa je prenosnik, ki združuje najboljše zmogljivosti, dizajn in inteligenco. Je ultra tanek, ultra lahek in izjemno zmogljiv, saj tehta le kilogram in je debel zgolj 12,9 mm. Vgrajeno ima baterijo zmogljivosti 74 WHr, najzmogljivejšo v 13-palčnem prenosniku, ki lahko zagotavlja do 21 ur predvajanja videa, do 11,4 ure brskanja po spletu ali do 8,2 ure konferenčnih klicev. Pokrov zaslona vsebuje prvo tehnologijo nerjavečega magnezija na svetu, odpornega proti koroziji. 13,5-palčni zaslon z razmerjem stranic 3 : 2 dosega izjemno 97-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, tipkovnica sega od roba do roba, vgrajena je tudi velika 120-mm drsna ploščica za boljšo uporabniško izkušnjo. Zaslon tudi prilagodi hitrost osveževanja in svetilnost glede na pozornost in prisotnost uporabnika, kar zmanjšuje porabo energije.

 

Da bi bilo delo še pametnejše, ima prenosni računalnik funkcije AI PC, vključno z vgrajeno tipko Copilot, ki olajša dostop do vsakodnevnega pomočnika Copilot v sistemu Windows 11. Ta deluje v številnih aplikacijah, ohranja uporabnike v toku dela z zagotavljanjem ustreznih odgovorov, hitrim zagonom procesa pisanja in še več. ThinkBook 13x Gen 4, ki ga poganja procesor Intel Core Ultra, ki vključuje namenski NPE, zagotavlja zmogljivosti računalnika z umetno inteligenco, ki optimizirajo uporabnikovo kamero, zvok in funkcije sodelovanja v podprtih aplikacijah, kot je Microsoft Studio Effects, ter pomagajo narediti spletna srečanja bolj privlačna in poglobljena. Uporabniki bodo še dodatno izkoristili zmogljivosti umetne inteligence v širokem naboru aplikacij pri produktivnosti v pisarni, ustvarjanju digitalnih vsebin in še več. Poleg tega integrirani čip Lenovo LA3 AI uporablja programski algoritem strojnega učenja za optimalno nastavitev sistemskih parametrov za zmogljivo delovanje in dolgo avtonomijo baterije.

 

Nove možnosti z namiznimi računalniki ThinkCentre

 

Seveda v Lenovu niso pozabili na vse, ki pri delu prisegajo na namizne računalnike. Tako tiste velike ali manjše, celo najmanjše. ThinkCentre neo Ultra je prvi ultra-majhen namizni računalnik Lenovo z zmogljivostmi umetne inteligence in pozdravlja novo dobo računalništva, kjer se CPE, neodvisni NPE in GPE medsebojno dopolnjujejo, sodelujejo in krepijo. Procesorji, pripravljeni na spopadanje z novo prihodnostjo računalništva z umetno inteligenco, zagotavljajo optimalne zmogljivosti z maksimiziranjem virov in dodeljevanjem nalog pravim programom.

 

ThinkCentre neo Ultra je zasnovan za mala in srednje velika podjetja, ki želijo izkoristiti zmogljivosti umetne inteligence brez velikih naložb ali opreme, in dokazuje, da je manj lahko več. Namizni računalnik s prostornino ohišja 3,6 litra maksimalno izkorišča notranji prostor, v njem pa so vgrajeni procesor Intel Core i9 na platformi Intel vPro® Enterprise, grafična kartica NVIDIA® GeForce RTX™ 4060, NPE, ki jo je mogoče enostavno nadgraditi, do 64 GB pomnilnika DDR5 in še več. Da bi namizni računalnik ostal hladen tudi pod najhujšimi obremenitvami, ima izjemno majhen namizni računalnik hladilno zasnovo iz treh ventilatorjev, ki hladen zrak črpajo z vrha in ga oddajajo s spodnje strani.

 

Bi raje računalnik tipa vse-v-enem? Ni problema. Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 in ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5 ponujata produktivnost in sodelovanje v elegantni napravi za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo celovito računalniško rešitev. 27- in 24-palčna računalnika tipa vse-v-enem (AIO), ki imata nov vitek videz, poganjata procesor Intel Core do modela i7 in do 32 GB pomnilnika DDR5, zaslon s frekvenco osveževanja 100 Hz pa dosega 99 % pokritost barvne lestvice sRGB in premore certifikat TÜV Rheinland. Oba računalnika AIO sta prva tovrstna računalnika v vstopne segmentu, ki sta na voljo z opcijskim stojalom za brezžično polnjenje, ki skrbi da so naprave stalno napolnjene. Za lažje sodelovanje sta računalnika opremljena s funkcijo Display Sharing, ki ju spremeni v monitor, ko je prenosnik priključen prek vmesnika HDMI, in Lenovo Smart Storage, ki svojo notranjo shrambo uporablja kot zasebni oblak, kar uporabnikom omogoča dostop, urejanje in deljenje datotek kadarkoli in kjerkoli. Oba računalnika sta idealna izbira za podjetja, ki želijo čim bolj izkoristiti prostor in povečati produktivnost, ter sta šepetajoče tiha.

 

Osebni digitalni pomočnik

 

Lenovo je že na lanski tehnološki konferenci Tech World predstavil osebnega pomočnika z umetno inteligenco za osebne računalnike kot del svoje vizije UI za vse. Pod okriljem rešitve Lenovo AI Now pa podjetje nadaljuje razvoj osebne rešitve z UI, ki je zasnovana tako, da omogoča interakcijo končnega uporabnika na tipkovnici in prek naravnega jezika. Osebni pomočnik Lenovo AI Now, začasno poimenovan Lenovo AI Now Personal Assistant, zagotavlja prilagojene interaktivne izkušnje, ki temeljijo na uporabnikovi lastni bazi znanja v napravi. Pomočnik bo racionaliziral delovne procese in izboljšal sodelovanje na bolj oseben in poglobljen način. Uporabniki bodo lahko z uporabo govora preverjali in spreminjali običajne nastavitve, kot sta osvetlitev zaslona ali zmogljivosti, iskali in povzemali e-pošto in dokumente, ustvarjali vabila na sestanke ter med videokonferenco združevali sliko kamere v živo in avatarje. Osebni asistent Lenovo AI Now bo začel delovati v prvi polovici letošnjega leta, sprva na Kitajskem.

 

Pokazali tudi koncept prenosnika prihodnosti

 

Veliko pogledov obiskovalcev je na sejmu CES prejel tudi Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE. Gre za revolucionaren in inovativen konceptni prenosnik, ki se ponaša z zmogljivostmi, prefinjenim videzom in je vodilni v trendu inteligentne barvne personalizacije pokrova zaslona. S pomočjo Lenovovih strojnih in programskih algoritemskih rešitev ter z uporabo tehnologije e-črnila E Ink Prism™ lahko uporabnik prilagodi videz pokrova v različnih vzorcih in tako ustvari edinstven videz prenosnika. Ta koncept podpira do tisoč različnih slik, kar uporabnikom omogoča, da izrazijo svojo osebnost in ustvarjalnost. Z izjemno nizkoenergijsko tehnologijo e-črnila in zasnovo prenosnika spreminjanje barve pokrova zaslona ne vpliva na avtonomijo baterije – tudi ko je računalnik izklopljen, se lahko videz zgornjega pokrova še naprej spreminja. Tako bo prenosnik prihodnosti preprosto še bolj vaš – če bo Lenovo.

 

www.lenovo.si

 

Lenovo računalniki – še boljši z umetno inteligenco

To, kako močno bo umetna inteligenca preoblikovala naša življenja – domača in poslovna – ta hip še slutimo ne. Največji proizvajalec računalnikov na svetu, Lenovo, nanjo veliko stavi, vsaj če gre soditi po predstavitvah novih izdelkov. Teh je bilo na nedavnem sejmu CES 2024 v Las Vegasu več kot 40, skupni imenovalec vseh računalniških novosti pa je prav umetna inteligenca. Pri tem Lenovo ubira drugačno pot od sledilcev, saj je razvil namenske procesorje za umetno inteligenco, poimenovane Lenovo LA3 AI, katerih naloga je, da še pospešijo vsako nalogo, ki zahteva izvajanje algoritmov umetne inteligence. To v praksi pomeni, da delovna opravila uporabniki postorijo bistveno hitreje, v izjemnih primerih pa se jim celo zdi, kot da bi jim računalnik bral misli – vgrajeni algoritmi se namreč tudi učijo uporabnikovih navad in preferenc … Takšna inteligentna računalniška prihodnost je bližje, kot si mislite – v ZDA predstavljeni novinci bodo v Sloveniji naprodaj že aprila ali maja. Spoznajmo največje adute sodobnih poslovnih uporabnikov.

Hibridni računalnik, ki omogoča vse

 

Novi hibridni računalnik Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid lahko brez težav prehaja iz prenosnega računalnika v tablični računalnik in nazaj. Rešitev sestavljata dve napravi, osnovni sistem je prenosni računalnik z Microsoft Windows in hkrati tablični računalnik, vendar ju lahko uporabljate ločeno kot dve napravi ali pa delujeta skupaj kot prenosni računalnik, zato lahko uporabniki zlahka preklapljajo med operacijskim sistemom Windows 11 in okoljem Android. ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station se lahko uporablja samostojno, če je povezan z zunanjim zaslonom, ali kot hibridna tablica ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab, ki jo je mogoče ločiti in uporabljati samostojno. Ta naprava, namenjena ustvarjalcem medijskih vsebin, oblikovalcem, logistom, finančnim analitikom ali vsem uporabnikom, ki bi jim dvojna funkcionalnost lahko koristila, lahko opravi praktično vsako nalogo v različnih okoljih.

 

Odlične strojne in programske gene ima tudi vsa prenovljena, že 5. generacija poslovnih prenosnikov Lenovo ThinkBook, ki ohranja svoje druge adute: eleganco in neverjetne zmogljivosti ter napredne funkcije. Hitrejši procesorji, razkošno odmerjene količine pomnilnika in prostorni pogoni SSD so »privzeti«, piko na i pa postavljajo vrhunski zasloni, osvetljene in udobne tipkovnice ter razkošne in praktične drsne ploščice. Prenovljeni hladilni sistem pa pri praktično vseh modelih dokazuje, da je mogoče delati hladno in tiho hkrati.

 

Inteligenten in eleganten prenosnik za vrhunsko delo

 

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 pa je prenosnik, ki združuje najboljše zmogljivosti, dizajn in inteligenco. Je ultra tanek, ultra lahek in izjemno zmogljiv, saj tehta le kilogram in je debel zgolj 12,9 mm. Vgrajeno ima baterijo zmogljivosti 74 WHr, najzmogljivejšo v 13-palčnem prenosniku, ki lahko zagotavlja do 21 ur predvajanja videa, do 11,4 ure brskanja po spletu ali do 8,2 ure konferenčnih klicev. Pokrov zaslona vsebuje prvo tehnologijo nerjavečega magnezija na svetu, odpornega proti koroziji. 13,5-palčni zaslon z razmerjem stranic 3 : 2 dosega izjemno 97-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, tipkovnica sega od roba do roba, vgrajena je tudi velika 120-mm drsna ploščica za boljšo uporabniško izkušnjo. Zaslon tudi prilagodi hitrost osveževanja in svetilnost glede na pozornost in prisotnost uporabnika, kar zmanjšuje porabo energije.

 

Da bi bilo delo še pametnejše, ima prenosni računalnik funkcije AI PC, vključno z vgrajeno tipko Copilot, ki olajša dostop do vsakodnevnega pomočnika Copilot v sistemu Windows 11. Ta deluje v številnih aplikacijah, ohranja uporabnike v toku dela z zagotavljanjem ustreznih odgovorov, hitrim zagonom procesa pisanja in še več. ThinkBook 13x Gen 4, ki ga poganja procesor Intel Core Ultra, ki vključuje namenski NPE, zagotavlja zmogljivosti računalnika z umetno inteligenco, ki optimizirajo uporabnikovo kamero, zvok in funkcije sodelovanja v podprtih aplikacijah, kot je Microsoft Studio Effects, ter pomagajo narediti spletna srečanja bolj privlačna in poglobljena. Uporabniki bodo še dodatno izkoristili zmogljivosti umetne inteligence v širokem naboru aplikacij pri produktivnosti v pisarni, ustvarjanju digitalnih vsebin in še več. Poleg tega integrirani čip Lenovo LA3 AI uporablja programski algoritem strojnega učenja za optimalno nastavitev sistemskih parametrov za zmogljivo delovanje in dolgo avtonomijo baterije.

 

Nove možnosti z namiznimi računalniki ThinkCentre

 

Seveda v Lenovu niso pozabili na vse, ki pri delu prisegajo na namizne računalnike. Tako tiste velike ali manjše, celo najmanjše. ThinkCentre neo Ultra je prvi ultra-majhen namizni računalnik Lenovo z zmogljivostmi umetne inteligence in pozdravlja novo dobo računalništva, kjer se CPE, neodvisni NPE in GPE medsebojno dopolnjujejo, sodelujejo in krepijo. Procesorji, pripravljeni na spopadanje z novo prihodnostjo računalništva z umetno inteligenco, zagotavljajo optimalne zmogljivosti z maksimiziranjem virov in dodeljevanjem nalog pravim programom.

 

ThinkCentre neo Ultra je zasnovan za mala in srednje velika podjetja, ki želijo izkoristiti zmogljivosti umetne inteligence brez velikih naložb ali opreme, in dokazuje, da je manj lahko več. Namizni računalnik s prostornino ohišja 3,6 litra maksimalno izkorišča notranji prostor, v njem pa so vgrajeni procesor Intel Core i9 na platformi Intel vPro® Enterprise, grafična kartica NVIDIA® GeForce RTX™ 4060, NPE, ki jo je mogoče enostavno nadgraditi, do 64 GB pomnilnika DDR5 in še več. Da bi namizni računalnik ostal hladen tudi pod najhujšimi obremenitvami, ima izjemno majhen namizni računalnik hladilno zasnovo iz treh ventilatorjev, ki hladen zrak črpajo z vrha in ga oddajajo s spodnje strani.

 

Bi raje računalnik tipa vse-v-enem? Ni problema. Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 in ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5 ponujata produktivnost in sodelovanje v elegantni napravi za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo celovito računalniško rešitev. 27- in 24-palčna računalnika tipa vse-v-enem (AIO), ki imata nov vitek videz, poganjata procesor Intel Core do modela i7 in do 32 GB pomnilnika DDR5, zaslon s frekvenco osveževanja 100 Hz pa dosega 99 % pokritost barvne lestvice sRGB in premore certifikat TÜV Rheinland. Oba računalnika AIO sta prva tovrstna računalnika v vstopne segmentu, ki sta na voljo z opcijskim stojalom za brezžično polnjenje, ki skrbi da so naprave stalno napolnjene. Za lažje sodelovanje sta računalnika opremljena s funkcijo Display Sharing, ki ju spremeni v monitor, ko je prenosnik priključen prek vmesnika HDMI, in Lenovo Smart Storage, ki svojo notranjo shrambo uporablja kot zasebni oblak, kar uporabnikom omogoča dostop, urejanje in deljenje datotek kadarkoli in kjerkoli. Oba računalnika sta idealna izbira za podjetja, ki želijo čim bolj izkoristiti prostor in povečati produktivnost, ter sta šepetajoče tiha.

 

Osebni digitalni pomočnik

 

Lenovo je že na lanski tehnološki konferenci Tech World predstavil osebnega pomočnika z umetno inteligenco za osebne računalnike kot del svoje vizije UI za vse. Pod okriljem rešitve Lenovo AI Now pa podjetje nadaljuje razvoj osebne rešitve z UI, ki je zasnovana tako, da omogoča interakcijo končnega uporabnika na tipkovnici in prek naravnega jezika. Osebni pomočnik Lenovo AI Now, začasno poimenovan Lenovo AI Now Personal Assistant, zagotavlja prilagojene interaktivne izkušnje, ki temeljijo na uporabnikovi lastni bazi znanja v napravi. Pomočnik bo racionaliziral delovne procese in izboljšal sodelovanje na bolj oseben in poglobljen način. Uporabniki bodo lahko z uporabo govora preverjali in spreminjali običajne nastavitve, kot sta osvetlitev zaslona ali zmogljivosti, iskali in povzemali e-pošto in dokumente, ustvarjali vabila na sestanke ter med videokonferenco združevali sliko kamere v živo in avatarje. Osebni asistent Lenovo AI Now bo začel delovati v prvi polovici letošnjega leta, sprva na Kitajskem.

 

Pokazali tudi koncept prenosnika prihodnosti

 

Veliko pogledov obiskovalcev je na sejmu CES prejel tudi Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE. Gre za revolucionaren in inovativen konceptni prenosnik, ki se ponaša z zmogljivostmi, prefinjenim videzom in je vodilni v trendu inteligentne barvne personalizacije pokrova zaslona. S pomočjo Lenovovih strojnih in programskih algoritemskih rešitev ter z uporabo tehnologije e-črnila E Ink Prism™ lahko uporabnik prilagodi videz pokrova v različnih vzorcih in tako ustvari edinstven videz prenosnika. Ta koncept podpira do tisoč različnih slik, kar uporabnikom omogoča, da izrazijo svojo osebnost in ustvarjalnost. Z izjemno nizkoenergijsko tehnologijo e-črnila in zasnovo prenosnika spreminjanje barve pokrova zaslona ne vpliva na avtonomijo baterije – tudi ko je računalnik izklopljen, se lahko videz zgornjega pokrova še naprej spreminja. Tako bo prenosnik prihodnosti preprosto še bolj vaš – če bo Lenovo.

 

www.lenovo.si

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?